Karkówka po wiejsku

500g karkówki
3 duże cebule
Oliwa ok. pół szklanki
1 l bulionu warzywnego.
Przyprawy: magii, sól, pieprz, pieprz ziołowy, bazylia, słodka papryka, czosnek granulowany, majeranek.

Karkówkę pokroić w plastry ok. 1 cm, z obu stron posypać przyprawami, cebule pociąć w krążki. W naczyniu żaroodpornym wlać oliwę i spód wyłożyć cebulą poukładać przyprawione plastry karkówki. Na mięso wyłożyć też cebule dość mocno skropić przyprawą magii i zalać bulionem warzywnym tak, by się zakryło ok. 0,5 cm nad górną warstwą karkówki. Zakryć folią aluminiową i odstawić na ok. 12 godz. do lodówki. Gotowe piec w 200°C w termoobiegu aż się usmaży na brązowy soczysty kolor.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz