Lubię kombinować w kuchni, ostatnio bardzo miałam chęć, na coś nowego. Więc w poszukiwaniu nowych smaków, połączyłam te warzywa i wyszła przepyszna surówka. Komponuje się z wieloma daniami, a w smaku jest odrobinę słodka.
1 mała kapusta pekińska
2 łodygi selera naciowego
1 puszka ananasa
1 pora biała część
Sól, pieprz, cukier
3 łyżki majonezu
Seler naciowy drobno posiekać, resztę warzyw pokroić w cienkie paseczki, przyprawić do smaku przyprawami. Jeżeli ktoś uwielbia surowe zioła, do surówki, można dodać też, świeżą posiekaną bazylie, pietruszkę lub koperek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
-
2 jaja 3 łyżki powideł lub dowolnego dżemu 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oliwy 2,5 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 łyż...
-
1 puszka maku z bakaliami 600g herbatników (petitków) 3 budynie waniliowe 1 l mleka 250 g cukru pudru 3 łyżki kajmaku Ciastkami wyłoży...
-
Jedna z moich ulubionych sałatek na domową imprezę. Jest bardzo szybka i przypada smakowo prawie wszystkim gościom. 3 paczuszki ryżu białeg...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz