Ananasowiec

Biszkopt

6 jaj
1 szkl. cukru
1 szkl. Mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki octu

Jajka ubić z cukrem, a na koniec dodać resztę składników.

Masa śmietanowa

600 ml śmietanki 30%
8 Mix-fix
6 łyżek cukru pudru
2 cukry waniliowe

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, mix-fixami i cukrem waniliowym.

Pozostałe składniki

2 puszki ananasów
1 puszka kajmaku
1 paczka migdałów lub wiórek kokosowych

Ciasto przeciąć w połowie, nasączyć sokiem z puszek ananasów, a owoce odsączyć, ciasto wysmarować połową bitej śmietany i na wierzch wyłożyć ananasami, na ananasy wykładamy resztę śmietany i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Górę ciasta smarujemy kajmakiem i posypujmy wiórkami kokosowymi lub startymi migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz